Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2015

Тернопілля: у січні до суду передали 5 обвинувальних актів про хабарі

Про результати роботи правоохоронних органів області у сфері протидії корупції розповів головний прокурор Тернопілля Юрій Гулкевич сьогодні, 29 січня.

   Він повідомив, що минулого року органи прокуратури області вживали системні заходи щодо зосередження зусиль правоохоронних органів на посиленні протидії корупційним проявам у регіоні, утвердження принципу невідворотності відповідальності за корупційні правопорушення.

   - Істотно активізували діяльність із виявлення адміністративно-караної корупції, — каже прокурор. – Правоохоронні органи склали 92 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення. Про це є вже неодноразово розповідав, тому не хочу повторюватися…

   Не послабили роботу і в поточному році, стверджує він. Уже за січень до суду скерували 5 обвинувальних актів про вчинення корупційних кримінальних правопорушень.Так, до суду скерували 52 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях щодо цієї категорії злочинів. При цьому до відповідальності притягнули 54 осіб.
   - Також у січні викрили начальника відділу державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції в отриманні неправомірної вигоди у сумі 2 тисячі доларів США за сприяння в знятті арешту на приміщення СТО, — продовжує Юрій Гулкевич. — Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і відсторонили від посади.

   Скерували до суду й обвинувальний акт щодо колишніх керівників державного лісогосподарського підприємства, які у складі організованої групи разом із головним лісничим і директором товариства, зловживаючи службовим становищем. Нагадаємо, вони на підставі фіктивних актів виконаних робіт привласнили державні кошти в сумі понад 800 тисяч гривень.


   - Крім того, впродовж січня склали та скерували для розгляду до суду 11 протоколів про корупційні адміністративні правопорушення, з яких: два ініціював ВБКОЗ УСБУ в області, два – УБОЗ УМВСУ в області та сім – прокурори районів, — констатував доповідач.

   Він розповів, що прокурор Тернополя склав і скерував до суду адміністративний протокол щодо завідуючого відділенням лікарської установи, який незаконно одержав дарунок в сумі 100 грн за продовження лікарняного.

кількість переглядів: 1698