Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Тернопільською обласною прокуратурою повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111-1 КК України колаборантці, яка допомагає країні-агресору встановлювати та підтримувати окупаційний режим у Запорізькій області.

У ході розслідування встановлено, що у липні 2022 року зрадницю було прийнято на роботу у відділ бухгалтерсього обліку та звітності так званої «Куйбышевской военно-гражданской администрации» Запорізької області.

Від імені російської федерації та за участі інших представників окупаційної влади держави агресора (щодо яких здійснюється досудове розслідування в інших кримінальних провадженнях) вона отримувала від місцевих мешканців грошові кошти за сплату незаконно накладених штрафів, які в подальшому були спрямовані на фінансування незаконних органів влади, створених державою-агресором на тимчасово окупованій території Запорізької області.
Також нею забезпечувалась організація і проведення закупівель; здійснення бухгалтерсього обліку, нарахування заробітної плати, відпускних, лікарняних та інших виплат працівникам незаконного органу влади так званої «Куйбишевской ВГА», створеної на тимчасово окупованій території.
На теперішній час особа переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Запорізької області.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1029