Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Судитимуть донеччанина, який воював проти Збройних Сил України на тимчасово окупованих територіях Херсонщини

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду  обвинувальний акт щодо мешканця Донецька, обвинуваченого у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «ДНР» під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування - так званий «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «ДНР».
У квітні-травні 2022 року обвинувачений на посаді виконуючого обов’язки заступника начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, організовував діяльність блокпостів, підшуковував приміщення для подальшої дислокації в ньому учасників підрозділу воєнізованого формування «ДНР». Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 821