Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Створення каналу постачання наркотиків в установу виконання покарань Тернопільщини – підозрюють організатора та спільників

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність групи з 4 осіб, що постачала наркотики до установи виконання  покарань. Організатору злочину повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, організації каналу збуту наркотиків (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 307 КК України), його спільникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, уродженець м. Баку, який відбуває покарання у державній установі «Чортківська установа виконання покарань №26» за вимагання, встановив та здійснював поширення злочинного впливу у вищевказаній установі.
Підозрюваний створив злочинну групу, до якої залучив інших в’язнів та приватного підприємця, котрий ховав наркотичні засоби у предмети особистого вжитку та одяг перед відправленням до установи. Постачання наркотиків і психотропів було налагоджене поштовими переказами та через осіб, що отримували ліки в рамках наркотично-замісної терапії. Частина коштів з реалізації наркотичних засобів використовували на злодійський «общак» і збиралась на банківські картки для організатора.
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями утримання та проживання фігурантів виявлено та вилучено наркотичні й психотропні речовини, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, які свідчать про протиправну діяльність. Підозрюваним обрані запобіжні заходи у виді тримання під вартою .
Викрито злочинну групу прокурорами спільно слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області ДСР НП України.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури   

кількість переглядів: 806