Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2023

За державну зраду судитимуть донеччанина, що воював на боці «ДНР» на Херсонщині

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду  обвинувальний акт щодо донеччанина, обвинуваченого у державній зраді та у добровільній участі в незаконних збройних воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України КК України).

За даними слідства, громадянин України на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «ДНР».
Упродовж  березня - квітня 2022 року обвинувачений  на посаді начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.  У цей час він здійснював матеріально - технічне забезпечення очолюваного взводу; організовував облаштування та діяльність блокпостів; забезпечував обслуговування автомобілів підрозділу та здійснював охорону окупованих територій України, забезпечував охорону об’єктів на окупованих територіях; організовував евакуацію поранених і вбитих учасників «ЛНР», «ДНР» та військовослужбовців країни-агресора. Також він виконував інші злочинні завдання на тимчасово окупованих територіях поблизу населених пунктів Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Херсон, Білозерка.
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 994