Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

До 8 років позбавлення волі засуджено двох жителів Львівщини за контрабанду психотропних речовин

 За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури, вироком Городоцького районного суду Львівської області двох місцевих жителів засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за закінчений замах на переміщення психотропних речовин через митний кордон України в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 305 КК України).

 

Прокурори довели у суді, що  у липні 2019 року двоє мешканців Львівщини за 6000 доларів США придбали у одній з країн Євросоюзу 221 банку препарату із вмістом понад 1 кг прекурсору «псевдоефедрин». Щоб приховати від митного контролю заборонені до ввезення речовини, чоловіки обладнали у паливному баку автомобіля таємний сховок і розмістили в ньому запаковані таблетки із прекурсорами. Під час перетину вищевказаними громадянами державного кордону України на митному пості «Краковець» співробітники УСБУ в Тернопільській області виявили та вилучили сховані в автомобілі речовини.
Упродовж досудового розслідування з’ясовано, що придбані таблетки були підробкою, проте засуджені про це не знали і були переконані, що здійснюють переміщення психотропних речовин через митний кордон України.
Вирок ще не вступив у законну силу.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1215