Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Затримував громадян України та передавав їх представникам окупаційної влади на Херсонщині – у держзраді підозрюють жителя Донеччини

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру жителю Новогродівки Донецької області у державній зраді та у добровільній участі в незаконних збройних воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» «ДНР».
У березні – червні 2022 року підозрюваний з позивним «Паук» на посаді командира взводу брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України поблизу тимчасово окупованих сіл Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Рибальче та інших населених пунктів Херсонської області. Упродовж цього часу він здійснював матеріально - технічне забезпечення очолюваного взводу, забезпечував обслуговування автомобілів підрозділу та здійснював охорону тимчасово окупованих територій України. Також він брав участь у пошуках і затриманні громадян з проукраїнською позицією та передавав їх окупантам.
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
 Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 967