Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2022

Воював проти ЗСУ у так званій «народній міліції» «ДНР» на окупованих територіях Херсонської області – підозрюють жителя Донецька

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно мешканцю Донецька повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України у березні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного, воєнізованого формування –   т. зв. «Народної міліції» терористичної організації «Донецька народна республіка».
З березня по червень 2022 року підозрюваний на посаді старшого стрільця брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Він відповідав за облаштування та укріплення блокпостів, ведення та коригування вогню по українських військовослужбовцях, охорону окупованих територій. Також брав участь у виявленні українських військовослужбовців у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області, незаконно затримував неповнолітніх громадян України.
Впродовж цього часу він виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Велика Лепетиха, Катеринівка, Князе-Григорівка та інших сіл та міст Херсонської області.
Минулого тижня повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності його синові, який також воював проти ЗСУ на окупованих територіях Херсонщини.
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1287