Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2022

Приміщення залізничної лікарні у Тернополі вартістю майже 36 млн грн таки залишається у власності громади

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області у зв’язку з добровільним скасуванням відповідачами оскаржуваних рішень за позовом Тернопільської обласної прокуратури щодо приватизації пам’ятки архітектури-приміщення залізничної лікарні закрито провадження у даній справі.

Нагадаємо, Тернопільська обласна прокуратура ще на початку минулого року звернулась до суду в інтересах держави до Тернопільської міської ради, виконавчого комітету Тернопільської міської ради та третіх сторін на боці відповідача з вимогою визнати незаконними та скасувати вищевказані рішення. Прокурори встановили, що історичну будівлю колишньої залізничної лікарні на вулиці Івана Франка в Тернополі намагались відчужити за заниженою у 7 разів вартістю на підставі підроблених документів. І лише після майже 2 років судових слухань міськрада скасувала свої рішення, на незаконності яких наполягала прокуратура.
Відтак, попереджено вибуття з комунальної власності пам’ятки архітектури місцевого значення площею 3151,8 кв. м вартістю майже 36 млн грн,  розташованої в історичній частині міста.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1218