Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2022

На Тернопільщині викрили злочинну групу, яка під час війни продавала наркотики та психотропні речовини через віртуальний магазин

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури викрито злочинну групу, учасники якої реалізовували через телеграм-канали та віртуальні магазини Тернопільщини й Хмельниччини наркотики й психотропні речовини (ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, незаконний бізнес організував разом зі своєю співмешканкою житель Хмельниччини. Чоловік створив 4 інтернет-магазини. Спочатку бізнес та прибутки ділили на двох - жінка вела бухгалтерію та приймала замовлення. Через деякий час організатор розширив діяльність і залучив до роботи 15 чоловіків та жінок. Функції між усіма були чітко розподілені.
На «бізнесмена» працювало троє гуртових розповсюджувачів наркотиків  та більше десяти «закладчиків». Клієнтами підприємців були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Івано-Франківської областей. Серед асортименту продавців були фактично всі види заборонених речовин: кокаїн, ЛСД, МДМА, гашиш, канабіс, PVP, амфетамін, мефедрон та псилоцибінові гриби.
Реалізовували товар як у роздріб, так і гуртом. Для постійних клієнтів й осіб, які купували його великими партіями, надавали тридцятивідсоткову знижку.
За день працівники інтернет-магазинів встигали зробити 200-300 «закладок» (місць з упакуваннями наркотичних та психотропних речовин). Загальний щоденний обіг від продажу наркотичних засобів та психотропних речовин складав понад 40 тис грн. Розрахунок проходив через електронні гаманці та криптовалютою.
Під час війни наркоторговці активізували свою діяльність, яку припинили правоохоронці. При проведенні 19 санкціонованих обшуків на Тернопільщині та Хмельниччині правоохоронці виявили та вилучили наркотиків на 1 млн грн, а також близько 600 тис грн та 2000 дол США готівкою.
Тринадцятьом фігурантам уже оголосили підозру за ч. 2 та 3 ст. 307 ККУ та обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Вирішуються питання щодо інших учасників.
Заходи з викриття правопорушників проводились спільно з слідчими СУ ГУНП в області  за оперативного супроводу працівників управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області ДБН НПУ. Розслідування триває.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1591