Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2021

Прокуратура виявила порушення в діяльності органів державної виконавчої служби при виконанні рішень суду

За результатами проведених перевірок виконання вироків суду про  спеціальну конфіскацію, а також додаткового кримінального покарання у виді конфіскації майна, працівники органів Тернопільської обласної прокуратури виявили низку порушень.

Тернопільська окружна прокуратура встановила факт безпідставного повернення виконавчого листа суду у зв’язку з відсутністю майна засуджених, на яке може звертатись стягнення, без проведення перевірки його майнового стану.
Також, Тернопільська окружна прокуратура виявила зволікання при реалізації майна, що підлягає спеціальній конфіскації. Державна виконавча служба не вжила заходів до належного опису та вилучення майна. Лише під час прокурорської перевірки державний виконавець склав постанову про опис та арешт майна боржника, яке передали  на відповідальне зберігання.
Всього за наслідками перевірок, проведених упродовж цього року,  органами обласної прокуратури щодо виконання вироків суду про спеціальну конфіскацію, а також додаткового кримінального покарання у виді конфіскації майна, прокурори внесли 5 документів реагування у підрозділи ДВС, які розглянуто та задоволено.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1020