Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2021

Знаю, не мовчу, дію : працівники прокуратури та поліцейські навчали дітей протидіяти жорстокості

Правовий урок щодо протидії булінгу провели для учнів загальноосвітньої школи №10 начальник відділу захисту прав дітей та протидії насильству Марина Чудопалова  спільно з працівниками ювенальної превенції.

Старший інспектор ювенальної превенції Нацполіції краю Микола Подлецький розповів, що термін – «булінг» об’єднує у собі такі негативні явища, як залякування, знущання, побиття та навіть псування майна і, на жаль, це не проблема однієї дитини чи одного навчального закладу. З початку року правоохоронці вже задокументували 29 фактів такої протиправної поведінки.
Начальник відділу захисту прав дітей та протидії насильству Тернопільської обласної прокуратури Марина Чудопалова поінформувала, куди звертатися за допомогою у разі шкільного приниження, адже часто кривдники залишаються безкарними. Вона зазначила, що навіть поодинокий випадок цькування залишає глибокий емоційний слід, не тільки у жертви, а й у свідків булінгу і саме тому важливо не мовчати, а говорити про проблему.
Дізналися учні і про відповідальність за принизливі та недопустимі вчинки до однолітків та до кого вона застосовується. Дітям наголосили, що законодавством передбачене покарання не тільки за вчинення, але й за приховування випадків булінгу. За кривдників віком до 16 років відповідатимуть їх батьки, а з порушниками буде проводитися профілактична робота.
Дітей гості закликали зростати дружніми, підтримувати один одного та роздали пізнавальні буклети.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1325