Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Співробітнику так званого «МВС ЛНР» заочно повідомили про підозру

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури співробітнику так званого Управління по боротьбі з екстремізмом та організованою злочинністю» терористичної групи «МВС ЛНР» заочно повідомили про підозру в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у 2019 році житель міста Луганська вступив до складу терористичної організації «ЛНР», ставши співробітником одного з незаконних підрозділів «МВС ЛНР», де був забезпечений форменим одягом з відповідними знаками розрізнення та символікою, вогнепальною зброєю, боєприпасами і щомісячною грошовою винагородою у російських рублях.
Упродовж 2019-2021 років, займаючи одну з керівних посад в так званому «Управлінні по боротьбі з екстремізмом та організованою злочинністю» незаконно переслідував громадян України, у тому числі власників та уповноважених представників юридичних осіб. За невиконання ними вимог учасників терористичної організації, давав вказівки іншим членам підрозділу щодо вилучення майна, викликів та затримання громадян, отримання пояснень, проведення розшукових заходів з метою протидії правоохоронним органам і Збройним Силам України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Тернопільській області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1348