Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

За втручання прокуратури 2 працівників установ виконання покарань області притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а впродовж року – 20 осіб

За результатом розгляду документа реагування Тернопільської обласної прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 працівників установ виконання покарань області.

Перевіркою встановлено, що ув’язнені та засуджені, перед відправленням для участі в кримінальному провадженні за межами СІЗО не завжди отримували відповідний набір продуктів харчування.
Не усім в’язням, які конвоювались за межі ДУ «Чортківська УВП (№26)», видавались одноразові захисні маски чи рукавиці, що знижувало ефективність протиепідемічних заходів із запобігання поширенню на території установи випадків гострих респіраторних захворювань, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2.
У Збаразькій ВК №63 не дотримувались вимог з охорони праці та правил пожежної безпеки. Також, в установах виконання покарань області порушувались норми природоохоронного законодавства з питань охорони атмосферного повітря, при використанні водних ресурсів та скиді зворотних вод.   
Всього за наслідками проведених органами обласної прокуратури упродовж року перевірок дотримання прав в’язнів внесено 18 документів реагування, які розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 службових осіб.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  
 

кількість переглядів: 1223