Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2021

На Тернопільщині припинено діяльність 2 підпільних цехів з виготовлення фальсифікату вартістю близько 900 тис грн

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури припинено діяльність двох підпільних виробництв алкогольних напоїв та їх розповсюдження через мережу Інтернет.

Протиправна діяльність організована двома особами до якої вони також залучили своїх близьких родичів. Замовлення на спирт та алкогольні напої приймались через спеціалізований сайт, а збут виготовленого фальсифікату здійснювався через служби кур’єрської доставки, при цьому відправниками вказувались недостовірні дані  щодо вмісту вантажу.
У ході проведення працівниками ГУ ДФС у Тернопільській області та  Управління Служби безпеки України у Тернопільській області санкціонованих слідчим суддею обшуків виявлено та вилучено близько 2800 літрів незаконно виготовлених горілки й коньяку, розлитих у так звані «бег-ін-бокси» та пластикову тару (що заборонено  законом), 180 літрів рідини із різким запахом спирту, смакові есенції для коньячних та горілчаних виробів, пристрої для змішування спиртосуміші (купажу), спиртометри, фільтри, значну кількість пластикової тари, корків для закупорювання та інше знаряддя, що використовувалось у протиправній діяльності.
Загальна вартість вилучених з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей становить близько 900 тис грн. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене, призначення відповідних експертиз та повідомлення про підозри особам, причетним до злочину.
Досудове розслідування триває.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2748