Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2021

Працівники газової служби, що порушили правила безпеки, внаслідок чого постраждали 8 дітей, постануть перед судом

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 2 осіб, обвинувачених  у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).

Розслідуванням встановлено, що працівники газової служби проводили  роботи по приєднанню адміністративного будинку Угринівської сільради до газопостачання. Через порушення встановлених законом правил та порядку їх виконання стався вибух газу, внаслідок якого  постраждало 8 дітей.
Нагадаємо, 3 січня 2020 р. у будівлі сільського клубу знаходились неповнолітні, які готували Різдвяний вертеп та проводили репетиції. Через потужний вибух у цьому приміщенні обвалилася стеля і її уламки та палаючі конструкції поранили тих, хто перебував там на той час.
В результаті вибуху та пожежі підлітки отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У них непоправно понівечені обличчя. До цього часу діти проходять реабілітацію з психологами, двоє з них вимушені періодично продовжувати лікування в умовах стаціонару.
Завершено розслідування, що здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1424