Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Про реалізацію пілотного проєкту щодо неповнолітніх правопорушників йшлося на семінарі у прокуратурі

У Тернопільській обласній прокуратурі відбувся семінар на тему «Проблемні питання реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

У заході взяли участь представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги у Тернопільській області, практикуючий психолог та ювенальні прокурори обласної та окружних прокуратур.
Прокурори, що працюють з неповнолітніми правопорушниками,  вдосконалювали практичні навички роботи з підлітками через призму комунікативних здібностей та психологічних особливостей дітей. Зокрема, обговорювались шляхи вирішення проблемних питань, що виникають при спілкуванні з потерпілою стороною. Також, йшлося про досягнення згоди між неповнолітнім підозрюваним та потерпілим, з метою раннього виведення дітей з кримінального процесу, заміни покарання виховними заходами, підвищення їх ефективності.
Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на проблемні питання щодо програми відновлення неповнолітніх, підозрюваних у правопорушеннях.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури


кількість переглядів: 1320