Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Незаконною вирубкою завдано збитків на понад 840 тис грн – за перевищення повноважень судитимуть колишнього головного лісничого держпідприємства

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного лісничого державного підприємства лісового господарства, обвинуваченого у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (3 ст. 365 КК України).

За версією слідства, у лютому 2017 року головним лісничим видано лісорубні квитки на проведення вибіркових санітарних рубок у заказнику й національному природному парку загальнодержавного значення без спеціальних документів – дозволу та ліміту на спеціальне використання природних ресурсів. Об’єкти природно-заповідного фонду знаходяться на території лісництв ДП «Кременецьке лісове господарство.
На підставі лісорубних квитків працівниками державного підприємства  незаконно зрубано 244 дерева, внаслідок чого завдано збитків на суму понад 840 тис грн.
Завершено розслідування, що здійснювалося слідчими третього слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1145