Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Скеровано до суду справу щодо директора підприємства, причетного до спроби незаконної приватизації будівлі у м. Тернополі вартістю понад 30 млн грн

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 233,   ч .1 ст. 366 КК України який підписав завідомо неправдиві документи про нібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна по вул. Івана Франка, 3. Незаконні дії він вчинив, переслідуючи корисливу мету приватизувати за заниженою у понад 7 разів вартістю нежитлові приміщення будівлі колишньої залізничної лікарні.

Нагадаємо, у лютому цього року скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 367, ч. 3 ст. 358 КК України щодо інженера технагляду замовника, який  видав завідомо підроблений офіційний документ стосовно вказаних приміщень по вул. Івана Франка. Триває слідство, що здійснюється теруправлінням ДБР, розташованим у м. Львові, у ході якого перевіряються інші особи до причетності спроби незаконної приватизації нежитлових приміщень в історичній частині   м. Тернополя.
Також, у рамках реалізації представницьких повноважень обласною прокуратурою подано позов в інтересах держави та розпочато його судовий розгляд щодо скасування незаконних рішень виконавчого комітету та сесії Тернопільської міськради за 2019 р., якими порушено вимоги законодавства при приватизації пам’ятки архітектури вартістю понад 30 млн грн.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1426