Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

Прокурор довів у апеляційному суді обґрунтованість вироку першої інстанції щодо винуватця смертельної ДТП поблизу Борщова

Набрав законної сили вирок за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) щодо жителя с. Пищатинці Борщівського району, який 6 січня 2018 року поблизу с Сапогів скоїв наїзд на дівчину-пішохода, спричинивши їй тілесні ушкодження, від яких потерпіла померла на місці пригоди.

Нагадаємо, аварія сталась на очах у батька потерпілої на Святвечір. Водій не стежив належно за дорожньою обстановкою, керуючи технічно справним автомобілем “TOYONA Corolla”, на швидкості майже 100 км/год він невиправдано змінив напрямок свого руху вліво і скоїв наїзд на пішохода на смузі зустрічного руху.
Суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок Борщівського районного суду яким визнано особу винною в інкримінованому злочині та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.
Також, задоволено апеляційну скаргу прокурора щодо стягнення коштів з суми застави обвинуваченого на судові витрати.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  
 

кількість переглядів: 1387