Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Повідомлено про підозру поліцейському, через дії якого порушники уникнули відповідальності за водіння у стані алкогольного сп’яніння

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури колишньому начальнику сектору реагування патрульної поліції одного з відділень поліції повідомлено про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, вчинене повторно особою, яка має право доступу до неї (ч. 1, 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, правоохоронець упродовж 2019-2020 років умисно вносив до Інформаційної підсистеми «Адміністративна практика» телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції» відомості про закриття судом справ про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строків на момент розгляду. Насправді, такі судові рішення у адміністративних справах за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) не виносились. Дві особи, стосовно яких складено адміністративні протоколи про керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, уникнули покарання.  
На даний час перевіряється причетність правоохоронця до інших епізодів протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.
Нагадаємо, нещодавно обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського, через незаконні дії якого 7 осіб уникнули покарання за водіння у нетверезому стані.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

 
 

кількість переглядів: 1325