Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

У Тернопільській обласній прокуратурі в режимі відеоконференцеренцзв’язку відбувся навчально-методичний семінар

 Сьогодні, 30 березня 2021 року у приміщенні обласної прокуратури за участі керівників окружних прокуратур та прокурорів, відповідальних за вказаний напрям роботи відбувся семінар на тему: «Забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження в умовах законодавчих змін».

У заході взяв участь начальник 1 сектору (протидії корупції) Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Зіновій Войнаровський.
Відкрив семінарське заняття заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури Юрій Табака, який наголосив на важливій ролі органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження та зупинився на проблемних питаннях, що виникають під час судового розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією та організації роботи на цьому напрямі.
Виконувач обов’язків начальника відділу забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури Оксана Яциків висвітлила організаційні питання забезпечення участі прокурора у розгляді судами справ про правопорушення, пов’язані з корупцією, окреслила проблемні моменти, які виникають на цьому напрямі прокурорської діяльності  в умовах законодавчих змін, а також закцентувала на повноваженнях прокурорів під час здійснення заходів щодо протидії корупційним, пов’язаним з корупцією та іншим порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції».
 Довідково: упродовж І кварталу 2021 року працівниками Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, за погодженням з Тернопільською обласною прокуратурою, складено та направлено до суду 156 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.
До адміністративної відповідальності судами області вже притягнуто 40 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у тому числі депутати, посадові особи органів місцевого самоврядування та органів державної виконавчої влади, поліцейські. Решта протоколів перебувають на розгляді у судах області.
 З метою встановлення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону України «Про запобігання корупції», вирішення питання відповідальності винних осіб, розроблення заходів, спрямованих на недопущення порушень законодавства, органами прокуратури області внесено 40 подань в порядку частини 3 статті 65-1 вказаного Закону.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1704