Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Сьогодні, 26 березня у Тернопільській обласній прокуратурі в режимі відеоконференцзв’язку відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Актуальні питання діяльності органів прокуратури у галузі міжнародного співробітництва» за участі керівників окружних прокуратур та прокурорів, відповідальних за вказаний напрям роботи.

У роботі семінару взяв участь старший слідчий в особливо важливих справах СУ ГУНП в Тернопільській області Гребінчук М.В.

     Відкрив семінарське заняття перший заступник керівника Тернопільської обласної прокуратури Божко О.С., який звернув увагу окружних прокурорів на те, що Україна як демократична і правова держава постійно розширює систему міжнародного співробітництва у сфері протидії злочинності. Завдяки тому поглиблюється співпраця українських та іноземних правоохоронних органів. Тому належна діяльність органів прокуратури у галузі міжнародного співробітництва є важливим кроком до становлення України на гідному рівні у міжнародно-правовій сфері, формує авторитет нашої правоохоронної системи та держави на міжнародній арені в цілому.
     Під час семінарського заняття начальником відділу міжнародно-правового співробітництва Тернопільської обласної прокуратури Лучкою Г.Б. висвітлено організаційні питання діяльності прокурорів у сфері міжнародно-правового співробітництва, проблемні питання при виконанні вимог міжнародних договорів та КПК України про міжнародну правову допомогу при проведенні процесуальних дій у кримінальному провадженні, під час досудового розслідування перейнятих та екстрадиційних кримінальних проваджень.
     Окрім того, обговорено законність перебування осіб у міжнародному розшуку та повноваження органів досудового розслідування під час  кримінального провадження.

кількість переглядів: 2958