Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

Прокуратура через суд скасувала рішення про надання в оренду земельної ділянки по вул. Живова у м. Тернополі та домоглася повернення її громаді

Господарським судом Тернопільської області 25.03.2021 задоволено позов Тернопільської обласної прокуратури в інтересах держави до Тернопільської міської ради та ПП ««Нива&К».

    Суд задоволив позов прокуратури за яким визнано незаконними і скасовано рішення про передачу приватному підприємству в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 0,1202 га для обслуговування критих торгових рядів по вул. Живова,9 – Митрополита Шептицького в м.Тернополі, рішення про об'єднання її з іншою земельною ділянкою. Також, визнано недійсними договір оренди землі та додаткову угоду, скасовано державну реєстрацію за приватним підприємством речового права на землю (кадастровий номер 6110100000:12:017:0134) з одночасним припиненням права її оренди та реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.
    Земельну ділянку площею 0,1202 га, нормативна грошова оцінка якої становить 1,7 млн грн,  по вул. Живова,9 зобов'язано повернути Тернопільській міській територіальній громаді.
    Нагадаємо, що зазначений позов став наступним кроком після скасування за апеляційною скаргою обласної прокуратури  рішення суду про визнання за ПП «Нива&К» права власності на вказаний об’єкт нерухомого майна, яке стало підставою для передачі в оренду земельної ділянки без проведення земельних торгів.

    Важливо!  До набрання рішенням законної сили діє ухвала суду про забезпечення позову від 24.03.2021, якою заборонено Тернопільській міській раді, ПП «Нива&К», а також будь-яким іншим особам, у тому числі суб’єктам державної реєстрації прав та державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним кадастровим реєстраторам вчиняти будь-які дії, спрямовані на об’єднання, поділ, набуття, зміну або припинення речових прав на земельну ділянку за кадастровим номером 6110100000:12:017:0134.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1398