Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2021

Несанкціонована зміна інформації, яка обробляється в автоматизованих системах – підозрюється інспектор патрульної поліції

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру за ч. 1, 3 ст. 362 КК України інспектору сектору реагування патрульної поліції ВП Тернопільського районного управління ГУНП в області у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинена повторно особою, яка має право доступу до неї.

За версією слідства, працівник поліції, обіймаючи посаду начальника сектору реагування патрульної поліції, впродовж 2018 – 2019 років, будучи обізнаним про відсутність рішень суду у справах про адмінправопорушення громадян за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водіння ними авто у нетверезому стані, вносив відомості в електронні картки про те, що суддями Тернопільського міськрайонного суду прийняті рішення про закриття справ у зв’язку із закінченням строків. Через "маніпуляції"  справи про вчинення адміністративних правопорушень водіями так і не потрапляли до суду.
 Усього виявлено 7 епізодів несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинених цим правоохоронцем.
Злочин викрито спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові за оперативного супроводу Тернопільського управління ДВБ НП України.
 Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1136