Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2021

У Тернопільській обласній прокуратурі відбулась координаційна нарада

18 лютого 2021 року в обласній прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону під головуванням керівника Тернопільської обласної прокуратури Андрія Миколайчука. Також у нараді взяли участь керівники структурних підрозділів апарату та місцевих прокуратур.

У вступному слові Андрій Миколайчук відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів та їх спільній роботі забезпечено зміцнення законності в регіоні.
Підвищено ефективність діяльності  на пріоритетних напрямах. Забезпечено належну протидію кримінальним правопорушенням у бюджетній сфері. До суду з обвинувальними актами скеровано 65 таких кримінальних проваджень.
Активізовано протидію кримінально караній корупції – до суду направлено 60 обвинувальних актів.
Посилено роботу правоохоронців із викриття організованих груп, торік їх знешкоджено 9.  
Майже у 4,5 рази зросло число скерованих до суду обвинувальних актів у сфері землекористування (з 7 до 30).
Проведена ефективна робота щодо викриття злочинів у сфері лісокористування. До суду скеровано 33 обвинувальних акти щодо незаконної рубки дерев (2019 –17).
Виявлено удвічі більше кримінальних правопорушень у сфері надрокористування (14 проти 7 минулого року), до суду скеровано 6 таких кримінальних проваджень.
Поряд із позитивними результатами роботи актуальними для усіх правоохоронних органів регіону залишаються питання протидії кримінальним правопорушенням з ознаками корупції, у сфері земельних правовідносин та екології, пов’язаних із домашнім насильством та на інших пріоритетних напрямах.
Об’єднаних зусиль вимагає робота щодо припинення діяльності  організованих груп, які вчиняють тяжкі та особливо тяжкі злочини. Недостатньо ефективними виявились вжиті заходи при відшкодуванні завданих у кримінальних провадженнях збитків.
За результатами обговорення учасники наради узгодили комплекс заходів, спрямованих на зміцнення законності та протидію злочинності на Тернопільщині.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 951