Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2021

У Тернопільській обласній прокуратурі підведено підсумки роботи за 2020 рік

Сьогодні, 11 лютого 2021 року, під головуванням керівника обласної прокуратури Андрія Миколайчука відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області у 2020 році, визначено основні пріоритети та завдання на наступний період.

У заході взяли участь перший заступник та заступник керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів апарату та керівництво місцевих прокуратур.
Завдяки злагодженій роботі прокурорів у виконанні покладених на відомство  завдань і функцій вдалося досягнути позитивних результатів.
Вжитими заходами забезпечено один з найнижчих у державі рівень злочинності на 10 тисяч населення.
Серед позитивних тенденцій – зменшення числа облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі тяжких, а також на третину проти волі, честі і гідності особи, удвічі – незаконного позбавлення волі, на 9% проти життя та здоров’я особи, на 17% проти власності та 12% – проти громадської безпеки, наполовину – ДТП зі смертельними  наслідками.
Посилено  роботу правоохоронців із викриття кримінальних правопорушень проти довкілля; пов’язаних зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин та у сфері службової діяльності, у тому числі отримання неправомірної вигоди.
Торік прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад    31 тисячі кримінальних проваджень.
Процесуальними керівниками до суду скеровано понад дві з половиною тисячі обвинувальних актів, 60 з яких про злочини з ознаками корупції, 68 – у бюджетній сфері, 83 – у сфері незаконного обігу наркотичних речовин, 79 – незаконного обігу зброї та боєприпасів, 30 – у сфері земельних відносин, 41 – лісо- та надрокористування.
Результатом підтримання прокурорами публічного обвинувачення стало ухвалення судами понад тисячі обвинувальних вироків, з яких майже чотири сотні – на підставі угод.
Забезпечено принципове реагування на порушення прав затриманих, ув’язнених і засуджених. Проведено більше півтисячі перевірок, внесено понад три сотні документів реагування, до відповідальності притягнуто 142 особи.
За результатами представницької діяльності прокурорами пред’явлено позовів на суму 360 млн грн, судами задоволено та добровільно відшкодовано майже 78 млн грн, повернуто 742 га земель.
Поряд з цим, найближчим часом належить спрямувати додаткові зусилля на вирішення низки невідкладних проблемних питань, забезпечення виконання визначених законодавством функцій.
На проблемних питаннях у роботі органів прокуратури області акцентував увагу перший заступник керівника обласної прокуратури Олександр Божко та заступник керівника обласної прокуратури Юрій Табака.
Керівники місцевих прокуратур, їх заступники надали пояснення та висловили своє бачення щодо забезпечення ефективної роботи очолюваних колективів на основних напрямах.
Андрій Миколайчук  окреслив пріоритети діяльності органів прокуратури Тернопільської області на найближчий період – протидія та забезпечення ефективного досудового розслідування правопорушень у бюджетній сфері; у сфері адміністрування податків та зборів; проти основ національної безпеки; у паливно-енергетичному комплексі; вчинених організованими групами і злочинними організаціями; у сфері обігу наркотичних засобів; щодо протиправного втручання в господарську та інвестиційну діяльність; у сфері земельних правовідносин та екології, а також пов’язаних із домашнім насильством.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури



кількість переглядів: 1186