Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

На Тернопільщині викрито групу з 8 наркоторговців, у яких вилучено наркотичних на психотропних речовин на 2 млн грн

За процесуального керівництва Тернопільської місцевої прокуратури викрито групу наркоторговців, до складу якої входить 8 осіб.  Усім повідомлено про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, учасники злочинного угруповання впродовж 2019-2020 років налагодили збут наркотиків на території Тернопільщини та Львівщини. Організатором групи був 33-річний житель Тернополя, який самостійно отримував від двох львів’ян заборонені речовини. Потім він розподіляв їх між іншими спільниками, які особисто зустрічалися з клієнтами та продавали товар.  Вартість «дози» коливалася від 200 гривень до 100 євро, залежно від виду речовини та кількості замовлень.
Правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваних, під час яких виявлено і вилучено понад 5 кг канабісу, 740 пігулок МДМА і ЛСД, а також кокаїн, метамфетамін, макову солому, псилоцибінові гриби, амфетамін та «Альфа PVP».
Вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами «чорного» ринку становить близько 2 млн грн.
Крім того, у зловмисників вилучено рушницю, пістолети, ножі, кастети, арбалет, а також автомобілі та гроші, ймовірно здобуті від незаконного збуту наркотиків.
Станом на сьогодні, п’ятьом фігурантам кримінального провадження суд обрав запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави від 113 500 грн до 1 135 000 грн.
Заходи з викриття здійснювалися за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД спільно з працівниками Тернопільського управління Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України (УБН ДБН НПУ) разом зі слідчими та карним розшуком ГУНП в Тернопільській  області під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1093