Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Прокуратура вимагає від посадовців дотримуватись вимог Закону «Про запобігання корупції» - Держлісагенству внесено подання

Тернопільською обласною прокуратурою здійснюється системний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень  у публічній і приватній сферах суспільних відносин.

За результатами опрацювання публікацій, розміщених в ЗМІ, про ймовірні порушення посадовцями Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства і лісгоспів області вимог антикорупційного законодавства, відомостей у державних реєстрах, базах даних державних органів, звітів фінансового аудиту та актів ревізій фінансово-господарської діяльності встановлено, що державними лісогосподарськими підприємствами області неналежно здійснюється лісогосподарська діяльність щодо охорони і захисту лісів, використання лісових ресурсів.
Упродовж 2019-2020 років у лісах області здійснено самовільні рубки, що завдали державі мільйонні збитки.
Керівниками лісогосподарських підприємств області не забезпечується здійснення заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням і контроль за їх реалізацією. У січні поточного року 2 службовим особам державної лісової охорони повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.
За результатами заходів органами державного фінансового контролю встановлено, численні фінансові порушення у діяльності двох лісгоспів області, у тому числі, проведення публічних закупівель без дотримання встановленої законом процедури на суму понад 56 млн. гривень.
З урахуванням викладеного, з метою встановлення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону України «Про запобігання корупції», проведення службового розслідування, вирішення питання відповідальності винних осіб, розроблення заходів, спрямованих на недопущення порушень законодавства, обласною прокуратурою керівництву Державного агентства лісових ресурсів України скеровано подання в порядку ч.3 ст.65-1 вказаного Закону. Документ реагування перебуває на розгляді.

Пресслужба  Тернопільської обласної прокуратури


кількість переглядів: 1136