Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2020

Тернопільські правоохоронці припинили діяльність 3 підпільних цехів, у яких вилучили підакцизні товари на 1,5 млн грн

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України припинено протиправну діяльність групи осіб, які здійснювали виготовлення, транспортування з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту, на території Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей.

Під час проведення Тернопільською обласною прокуратурою спільно з працівниками слідчого управління ГУ ДФС у Тернопільській області та Управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області ДСР НП України 29 обшуків у 3 підпільних цехах виявлено та вилучено 3500 л спирту, 1500 л коньяку та горілки з підробленими марками акцизного податку, понад 5000 пляшок скляної тари для горілчаних та коньячних виробів, понад 30 тис штук підроблених марок акцизного податку, 65 упаковок коньячних есенцій, промислові фени, ємності для купажу, фурнітура для виготовлення фальсифікату та 1 автомобіль, яким продукція транспортувалась до торгових об’єктів. Загальна вартість вилучених з незаконного обігу підакцизних товарів становить більше 1,5 млн грн.
Під час досудового слідства у кримінальному провадженні також перевіряються канали постачання спирту вищезазначеним особам підприємствами-виробниками спирту як Тернопільської, так і інших областей.
На даний час призначено ряд судових експертиз, після завершення яких буде вирішено щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення злочинів.
Досудове розслідування триває.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  


кількість переглядів: 1418