Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2020

На Тернопільщині скеровано до суду справу щодо трьох осіб, які вимагали 75 тис доларів США неіснуючого боргу у місцевого підприємця

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 189 КК України стосовно 2 жителів Тернопільщини та уродженця Грузії, які вимагали 75 тис доларів США у місцевого підприємця. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУПН в області під процесуальним керівництвом прокуратури.

За версією слідства, тернополянин спільно із жителем краю та іноземцем погрожували знищенням майна та фізичною розправою підприємцю за вигаданий ними борг. Потерпілий колись мав спільний бізнес із вимагачем, але їх співпраця давно припинилась. Оскільки підприємець продовжував отримувати непогані прибутки, колишній партнер вирішив на ньому «заробити», вимагаючи сплатити 75 тис доларів США, які нібито він заборгував.
Правоохоронці затримали трьох осіб при передачі грошей у жовтні 2019 р. в одному із закладів громадського харчування у м. Тернополі.
Розслідування завершено.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1209