Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Завершено розслідування щодо жителя Бучацького району, який продавав бази даних з конфіденційною інформацією

Прокуратурою Тернопільської області завершено розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 361-2 КК України щодо жителя одного із сіл Бучацького району Тернопільської області, обвинуваченого у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається на носіях інформації в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства.

За даними досудового розслідування, зловмисник розміщував у «Телеграмі» оголошення щодо продажу конфіденційної інформації про фізичних осіб та надсилав їх користувачам месенджеру. За попередньо обумовлену плату мешканець Бучацького району пересилав замовнику із власного комп’ютера дані окремих підприємств, установ та організацій, які містили прізвища, імена осіб, адреси, дати та місце їх народження, паспортні дані, сімейний стан, номери телефонів.
Під час обшуку правоохоронці вилучили носій інформації персонального ноутбука марки ASUS із базами даних підприємств на ньому. Слідство за ч. 1 ст. 361-2 КК України завершено.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

кількість переглядів: 1420