Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

На Тернопільщині учасника терористичної організації «Луганська народна республіка» заочно засудили до 15 років позбавлення волі

Прокуратура Тернопільської області забезпечила процесуальне керівництво та підтримала публічне обвинувачення за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в діяльності терористичної організації) стосовно жителя Луганщини. Спеціальне розслідування здійснювалось слідчим відділом СБУ в області.

За версією слідства, у 2014 році луганчанин з особистих ідеологічних переконань добровільно вступив до «1 мотострілкового батальйону 6 Окремого мотострілецького козачого полку імені Платова» терористичної організації «ЛНР», де його було призначено на посаду командира взводу матеріального забезпечення, присвоєно військове звання прапорщика та видано автоматичну вогнепальну зброю для виконання злочинних завдань.
Перебуваючи у вказаному військовому формуванні, обвинувачений упродовж 2014 - 2016 років умисно, з корисливою метою, брав участь у злочинній діяльності терористичної організації «ЛНР» на тимчасово окупованій території Луганської області. Він забезпечував учасників вказаної організації зброєю, боєприпасами до неї, вибухівкою, продуктами харчування, іншим речовим майном для здійснення терористами збройного протистояння військовослужбовцям Збройних Сил України та співробітникам правоохоронних органів.
Вироком суду обвинуваченого визнано винним у інкримінованому злочині та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Оскільки особа знаходиться у розшуку, то початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1359