Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2020

Директору філії державного підприємства МВС України повідомлено про підозру у привласненні 396 тис грн

За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру директору центральної філії Державного підприємства МВС України у м. Київ у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також у службовому підробленні (ч. 2, ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2018 році директор підприємства уклав з Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області, в особі заступника начальника ГУНП, 2 договори про надання послуг із оновлення та технічної підтримки програмного забезпечення. Посадовець вніс неправдиві відомості до актів приймання послуг. Експертизами встановлено, що вказані у договорах оновлення та супровід програмного забезпечення не надавались, хоча гроші за них перерахували.
На підставі підроблених документів, столичне підприємство незаконно отримало кошти з бюджету на суму 396 тис грн.
Нагадаємо, за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення у червні цього року повідомлено про підозру заступнику начальника Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.
Розслідування триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1295