Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2020

Підприємцю повідомлено про підозру у спробі незаконної приватизації майна в історичній частині м. Тернополя вартістю понад 30 млн грн

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживань при спробі приватизації майна загальною площею понад 3 тис м2, що належить громаді м. Тернополя, досудове розслідування у якому здійснюється слідчими ГУНП в області, за оперативного супроводу Управління СБ України в Тернопільській області.

За версією слідства, колишній директор підприємства, діючи за попередньою змовою групою осіб, переслідуючи корисливу мету приватизувати за заниженою у понад 7 разів вартістю нежитлові приміщення по вул. І. Франка, підписав завідомо неправдиві документи про нібито проведення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 233, ч .1 ст. 366 КК України.
Також, оголошено підозру інженеру технагляду замовника у видачі завідомо підробленого офіційного документа стосовно вказаних приміщень.
Прокуратурою області забезпечено накладення арешту на майно будівлі та вживаються заходи щодо його передачі в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, з метою забезпечення збереження.
Завдяки принциповій позиції прокуратури припинено протиправні дії осіб, спрямовані на безоплатне вибуття майна з власності територіальної громади на суму понад 30 млн грн.
Вживаються заходи з метою встановлення інших осіб, причетних до спроби незаконної приватизації нежитлових приміщень в історичній частині м. Тернополя.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області 


кількість переглядів: 1298