Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

Водій автобуса, з якого випала і смертельно травмувалась неповнолітня, постане перед судом

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно водія автобуса з міжміських перевезень за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої).

Встановлено, що 18 жовтня 2019 року на ділянці автодороги «Тернопіль – Скалат – Жванець» із пошкодженим дорожнім покриттям у вигляді вибоїн та напливів, водій автобуса не обрав безпечну швидкість руху для контролю за рухом транспортного засобу. Кермувальник допустив наїзд на перешкоду і в результаті цього технічно справний запірний механізм аварійного виходу задніх дверей відімкнувся та з нього випала неповнолітня пасажирка. Також водій не забезпечив перевезення пасажирів з обов'язковим наданням їм місць для сидіння, в порушення вимог ПДР України, внаслідок чого дівчинка під час руху транспорту стояла біля дверей, а не займала місце для сидіння. Випавши на дорогу, потерпіла отримала травми від яких настала її смерть по дорозі до медичного закладу.
Розслідування завершено.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1511