Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

Керівник приватного підприємства на Тернопільщині підозрюється у незаконному видобуванні та реалізації корисних копалин з русла Дністра

Під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства за ч.2 ст.240 КК України та ч.1 ст. 209 КК України.

За даними слідства, під час розчистки русла річки Дністер для забезпечення судноплавства підприємство впродовж 2017-2019 років видобувало гальку та гравій без спеціального дозволу.
Видобуті корисні копалини загальнодержавного значення перевозили на територію приватного підприємства, де за допомогою спеціального обладнання переробляли у готову продукцію та оприбутковували як щебінь. За час із січня  2017 по жовтень 2019 фірма реалізувала майже 17 тис т незаконно виготовленої  готової продукції.
Розслідування триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1569