Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

На Тернопільщині органами прокуратури заявлено позовів на суму понад 342 млн грн

  Про проблемні питання організації роботи місцевих прокуратур з питань здійснення представницької діяльності та протидії корупції  йшлося на оперативній нараді  у прокуратурі області.

 У нараді під головуванням заступника прокурора області Ігоря  Топилка взяли участь прокурори управління представництва інтересів держави в суді прокуратури області,  перші заступники та заступники керівників місцевих прокуратур, а також працівники, які відповідають за дані напрями роботи.
   У виступах доповідачів прозвучало,    що у поточному році вжито низку заходів щодо удосконалення представницької діяльності органів прокуратури області.
Усього по області, судами відкрито провадження у справах за позовами прокурорів на загальну суму 342,9 млн гривень. Судами задоволено та відповідачами добровільно відшкодовано 253,2 млн грн, що становить 73,8 % від пред’явлених вимог, за рішеннями, які набрали законної сили, реально виконано на суму понад 177,2 млн грн.
   Загалом досягнуто ефективності виконання судових рішень за позовами прокурорів. Упродовж поточного року реально виконано рішень судів на 177,2 млн грн, що складає 80,4 % від 220,3 млн грн, що підлягають стягненню.
З огляду на специфіку регіону та стан законності в області, значна увага органами прокуратури області приділяється застосуванню представницьких повноважень з питань земельних відносин. За позовами вказаної категорії відкрито провадження на суму 336,3 млн грн, задоволено 35 позовів на суму 233,9 млн грн, добровільно відшкодовано 14,8 млн гривень.     Проте, додаткової уваги потребує законність використання значних земельних масивів переданих упродовж 2018-2019 років в розпорядження органів місцевого самоврядування.
 Учасники наради запланували ряд заходів, спрямованих  на покращення  організації роботи щодо захисту інтересів держави в суді та  активізації представницької діяльності. 
 Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 
 

 
 

кількість переглядів: 1389