Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2019

На Тернопільщині за адмінправопорушення, пов’язані із корупцією, до відповідальності притягнуто 154 особи

Органами прокуратури Тернопільської області вживаються заходи щодо забезпечення належної організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження.

Судами, за участі прокурорів, постановлено рішення у 327 справах, до відповідальності притягнуто 154 правопорушники, рішення судів щодо яких набрали законної сили.
Так, працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України, за погодженням з прокуратурою області, направлено до суду протокол  про вчинення державним службовцем категорії «Б» Тернопільської обласної державної адміністрації правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне, без поважних причин, подання е-декларації за 2018 рік). За принципової та обґрунтованої позиції прокуратури області Тернопільським міськрайонним судом винесено постанову, якою державного службовця визнано винним у вчиненні зазначеного правопорушень та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Нещодавно рішення набрало законної сили.
Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері запобігання корупції акцентувалася увага на виявленні правопорушень, пов’язаних з корупцією у діяльності посадових осіб вищої категорії, правоохоронців.
Зокрема, складено та направлено до суду 56 протоколів щодо посадовців категорії  «Б» та «В», 9 протоколів стосовно депутатів обласної ради,  16 – діючих та колишніх працівників правоохоронних органів.

    Прес-служба прокуратури Тернопільської області                                   
 

кількість переглядів: 1632