Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2019

На Тернопільщині завершено досудове розслідування стосовно іноземця, що вчинив ДТП, в якому загинула його родичка

         Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом смертельного ДТП,  вчиненого поблизу м.Тернополя громадянином Республіки Румунії на початку жовтня цього року.

   Нагадаємо, 5 жовтня 2019 о 21.00 год. іноземець, керуючи технічно справним автомобілем «FORD Galaxy» рухався з одним пасажиром автошляхом «Броди-Тернопіль». Під’їжджаючи другорядною дорогою до нерегульованого перехрестя «Обхід м. Тернополя», він не зупинився перед дорожнім «Проїзд без зупинки заборонено». У такий спосіб, порушуючи вимоги ПДР України, водій не надав переваги в русі транспортному засобу, який наближався до перехрестя  по головній дорозі, а саме - технічно справному автобусу «NEOPLAN 116», в салоні якого перебувало 22 дорослих пасажири та 18 дітей.
  Виїхавши із порушенням вимог ПДР України на нерегульоване перехрестя, водій «FORD Galaxy» створив аварійну ситуацію для водія автобуса, позбавивши його своїми односторонніми діями  можливості запобігти настанню ДТП та допустив зіткнення транспортних засобів.
  Внаслідок ДТП пасажир автомобіля «FORD Galaxy» громадянка Румунії (матір винуватця) отримала тілесні ушкодження від яких померла на місці пригоди.
  На підставі зібраних доказів прийнято рішення про завершення досудового розслідування за  ч.2 ст.286 КК України та скерування обвинувального акту до суду.

  Прес-служба прокуратури Тернопільської області                

кількість переглядів: 1253