Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

У прокуратурі Тернопільської області відбулась координаційна нарада

Учора, 28 жовтня 2019 року, у прокуратурі Тернопільської області  під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Миколи Голомші відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів. На нараді йшлося про  стан  попередження і протидії злочинам та іншим правопорушенням у сфері митної діяльності.

У заході взяли участь керівники правоохоронних органів,  заступники прокурора області, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.
 Прискіплива увага з боку правоохоронців до обговорюваної теми пов’язана із її актуальністю. Так, службовими особами Тернопільської митниці ДФС у поточному році розпочато 85 справ про порушення митних правил на суму понад 4,6 млн гривень. Вилучено товарів (безпосередніх предметів правопорушення) вартістю більше 400 тис  грн. За такі діяння до відповідальності притягнуто 68 осіб, на яких накладено стягнення у вигляді штрафів на загальну суму майже півмільйона гривень.
В рамках реалізації плану взаємодії Тернопільської митниці ДФС та Управління СБУ в області на 2019 рік проведено коригування митної вартості товарів, у зв’язку із чим забезпечено надходження до бюджету додаткових митних платежів на загальну суму понад 2,2 млн грн.
  У поточному році правоохоронними органами області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 19 кримінальних правопорушень, пов’язаних з порушенням податкового та митного законодавства, за фактами ухилення від сплати обов’язкових платежів до бюджету в особливо великих розмірах, заволодіння та подальшої реалізації вантажів гуманітарної допомоги, що надійшла з інших країн, зловживань посадовими особами благодійних організацій при визнанні товарів гуманітарною допомогою та ухилення від сплати митних платежів під час здійснення митного оформлення по заздалегідь підроблених товаросупровідних документах.
Водночас, за словами доповідачів, додаткових узгоджених дій правоохоронців вимагає протидія незаконному ввезенню та реалізації на території регіону товарно-матеріальних цінностей, увезених на митну територію України без сплати податкових та митних платежів шляхом застосування схем мінімізації митних платежів, у тому числі з приховуванням від митного контролю та декларуванням неповного обсягу імпортованих товарів.
На нараді звернуто увагу на необхідності перевірок законності  експортних операцій лісоматеріалів та дослідженні походження товарної сировини.
 Обговоривши проблемні питання учасники заходу визначили  ряд першочергових заходів щодо ефективності роботи, спрямованої на попередження та протидію злочинам та іншим правопорушенням у сфері митної діяльності, унеможливлення ухилення від сплати митних платежів, боротьбу з корупцією у цій сфері, стимулювання легалізації господарської діяльності підприємців.
 Прес-служба прокуратури Тернопільської області



кількість переглядів: 1770