Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Державний виконавець, через зловживання якого банку нанесено шкоду на суму майже 700 тис грн, постане перед судом

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні  стосовно державного виконавця, який використав службове становище всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки.

 Встановлено, що в середині  січня 2018 року державний виконавець відділу державної виконавчої служби Тернопільського міськрайонного управління юстиції Тернопільської області розпочав дії  з примусового виконання щодо стягнення майна за іпотечним договором. Майно  іпотеки було реалізоване на торгах. Маючи право вчиняти юридично значимі дії, у держслужбовця виник злочинний умисел на зловживання своїми повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для боржниці використання своїх повноважень державного виконавця. Оскільки рішення про стягнення коштів боргу  у валюті євро було винесене судом ще у 2012 році, підприємливий службовець вирішив «заробити» на різниці курсу валют, а надлишок перерахувати боржниці- колишній власниці майна.
  В результаті проведених грошових операцій банк-теперішній власник майна  та управління юстиції втратили значні кошти.  Тернопільському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області спричинено шкоду  на суму майже 50 тис грн,  а одному з банків - майже 700 тис грн , що є тяжкими наслідками.
 Розслідування ч.3 ст.365-2 КК України завершено.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1832