Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2019

Особа, яка пропонувала 500 доларів США поліцейському за не притягнення до кримінальної відповідальності, постане перед судом

Теребовлянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно особи, що пропонувала  неправомірну вигоду   правоохоронцеві за не притягнення її до кримінальної відповідальності.

Встановлено, що на початку липня 2019 року до начальника слідчого відділення одного із територіальних органів Національної поліції в Тернопільській області звернувся житель Підгаєччини та запропонував йому 500 доларів США за сприяння у вирішенні питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності. Стосовно особи розслідувалось кримінальне провадження за фактом незаконного придбання ним та зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

Працівник поліції відмовився від неправомірної вигоди, а дії особи були відповідним чином задокументовані, що стало основою обвинувального акту, скерованого до  суду.                

Довідково: санкція частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України за вчинення інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1621