Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Колишній поліцейський, що не подав е-декларації після звільнення, постане перед судом

Теребовлянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього поліцейського, який, будучи суб'єктом декларування, не подав е-декларацію після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

  Встановлено, що інспектор сектору реагування патрульної поліції одного із територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, після звільнення з поліції,  в порушення вимог ч. 2 ст. 45 Закону України "Про запобігання корупції" не подав е-декларацію на офіційний веб-сайт Національного агентства з питань запобігання корупції до 1 квітня            2019 року.
Отож, колишній правоохоронець вчинив правопорушення, передбачене                    ст. 366-1 КК України (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)
  Довідково: санкція статті 366-1 КК України за вчинення інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1444