Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

Апеляційний суд залишив у силі вирок щодо винуватця ДТП, який збив іноземну студентку на переході у м.Тернополі

За участі прокуратури Тернопільської області судом апеляційної інстанції розглянуто апеляційні скарги сторін у кримінальному провадженні щодо вчинення резонансного ДТП у м.Тернополі у березні  2016 року

Встановлено, що дорожньо-транспортна пригода трапилася в обласному центрі 3 березня 2016 року. Близько 23 год вечора  водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним автомобілем «MERSEDES-Bens Sprinter 412 D», рухаючись по вул. Замковій м.Тернополя, вдарив в задню частину автомобіль «ОPEL Vivaro», який стояв нерухомо перед пішохідним переходом, пропускаючи пішохода- студентку місцевого вишу. Унаслідок зіткнення обидва транспортні засоби перемістились вперед, і  19-річня студентка – іноземка ( громадянка Республіки Польща) опинилась під колесами автомобіля «ОPEL Vivaro» та через кілька годин померла у лікарні від отриманих внаслідок наїзду травм. Правоохоронці довели вину обвинуваченого у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого).
   Суд апеляційної інстанції погодився із позицією прокуратури та суду першої інстанції щодо доведеності вини особи, залишивши в силі оскаржуваний вирок, не зважаючи на необґрунтовані прохання адвокатів про його скасування та виправдання обвинуваченої особи. Засуджений проведе за ґратами 5 років.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1446