Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

Проблемні питання розгляду та вирішення звернень громадян обговорили у прокуратурі області

Сьогодні, 26 червня 2019 року, у прокуратурі області відбувся навчально – методичний семінар на тему: «Проблемні питання розгляду та вирішення звернень громадян, забезпечення обліково– реєстраційної дисципліни та ведення діловодства з цих питань».

 Участь у заході узяли керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи, спеціалісти місцевих прокуратур і регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Володимир Воловник.
 Відкриваючи семінарське заняття заступник прокурора області                  Олег Гладкий наголосив на необхідності забезпечення належної організації роботи органів прокуратури з розгляду звернень громадян, кваліфікованої перевірки доводів заявників, надання обґрунтованих відповідей.
 Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Тернопільській області Володимир Воловник довів до відома присутніх визначені законодавством функції здійснення парламентського контролю за додержанням органами порядку розгляду заяв і скарг громадян.
 Найпоширеніші порушення, які мають місце на даному напрямі роботи та практику розгляду Кваліфікаційно – дисциплінарною комісією прокурорів дисциплінарних скарг на неналежний розгляд працівниками органів прокуратури звернень громадян озвучено у виступі начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів Ірини  Мокрій.
 На необхідності дотримання обліково – реєстраційної дисципліни при веденні первинного обліку за зверненнями громадян наголосила присутнім  начальник  відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно – аналітичної  роботи  Олена Єрмоленко.
 Начальник відділу документального забезпечення Богдана Мандзюк висвітлила проблемні питання ведення діловодства за зверненнями громадян та ознайомила присутніх із загальними положеннями впровадження системи електронного документообігу.
 Учасники семінарського заняття мали змогу не лише задати питання доповідачам, але й висловити свої пропозиції щодо удосконалення роботи органів прокуратури на даному напрямі діяльності.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 



кількість переглядів: 1424