Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

«Особливості здійснення прокурором представництва інтересів держави в суді у сфері земельних відносин» - тема семінару у прокуратурі

Учора, 29  травня 2019 року, у прокуратурі Тернопільської області  відбувся семінар на тему : «Особливості здійснення прокурором представництва інтересів держави  в суді у сфері земельних відносин».

  Участь у заході взяли керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, відповідальні за вказаний напрям роботи, а також голова  господарського суду Тернопільської області та представники Держгеокадастру і виконавчої служби.
  Заступник прокурора Тернопільської області Ігор Топилко звернув увагу присутніх на актуальність обговорюваного питання та основні проблеми, які виникають у роботі на даному напрямі.
Головою господарського суду Тернопільської області Сергієм Стопником  висвітлено проблемні питання представництва прокуратурою інтересів держави в господарському судочинстві, проаналізовано судову практику.
  Про порядок проведення перевірок з питань дотримання земельного законодавства розповів присутнім начальник юридичного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Андрій Кукурудза. Заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Андрій Хічій окреслив проблемні питання виконання судових рішень у сфері земельних відносин.   
  Також доповідачі – прокурори управління представництва інтересів озвучили наступні теми: реалізація прокурором представницьких повноважень у сфері земельних відносин, правові позиції Верховного Суду у спорах, що виникають із земельних правовідносин, шляхи ефективного застосування представницьких повноважень у сфері земельних відносин.
  У кожного з учасників була можливість поспілкуватися та з’ясувати для себе проблемні питання, що виникають на цьому напрямі роботи.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1520