Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

«Службова дисципліна та дисциплінарна відповідальність прокурора» - тема семінару у прокуратурі області

Сьогодні, 24 травня 2019 року, у прокуратурі Тернопільської області за участю керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області, керівників, їх заступників, начальників відділів місцевих прокуратур і представника управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України відбувся навчально-методичний семінар, організований відділом роботи з кадрами прокуратури області.

  На актуальності теми заходу наголосив заступник прокурора області Ігор Топилко. «В умовах проведення змін та реформ у державі ми усі  здійснюємо системну роботу, спрямовану на підвищення авторитету та відновлення довіри до органів прокуратури. І важливою передумовою належного виконання функцій прокуратури є компетентність та особиста дисципліна кожного працівника», - зауважив Ігор Борисович.
«Поведінка прокурора як публічної особи повинна відповідати усім передбаченим нормативним актам і  вимогам задля підвищення авторитету органів прокуратури та сприяння зміцненню довіри до них  громадян. Запорукою цього є належні особисті якості прокурора та здатність протистояти намаганням неправомірного впливу на нього»,- додав заступник прокурора області.
  Про     основні положення Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів і Правил внутрішнього службового розпорядку прокурорів органів прокуратури Тернопільської області розповів присутнім прокурор відділу роботи з кадрами   Сергій Клюха.
   На основних  положеннях та практичному застосуванні Порядку організації роботи з питань внутрішньої безпеки щодо належного контролю за поведінкою підлеглих працівників, попередженні та своєчасному виявленні негативних проявів при здійсненні ними повноважень прокурора зупинився у своєму виступі прокурор відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України  Євгеній Бугір.
   Начальник відділу роботи з кадрами прокуратури області  Руслан Райчиба  окреслив особливості проведення службових розслідувань в органах прокуратури, а заступник начальника відділу Наталія Підгаєвська розказала про підстави та порядок притягнення прокурорів до дисциплінарної відповідальності.
 Учасники семінару також обговорили ряд інших питань та дискутували з проблемних позицій, що  стосуються службової дисципліни та дисциплінарної відповідальності прокурора.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 

кількість переглядів: 1833