Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

На Тернопільщині учасницю терористичної організації «Луганська народна республіка» заочно засудили до 8 років позбавлення волі

Прокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення в порядку спеціального судового провадження стосовно 35-річної жительки Луганщини, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь в діяльності терористичної організації). аток строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.

Завдяки спеціальному досудовому розслідуванню, яке проводило управління Служби безпеки України в Тернопільській області, встановлено, що на початку 2015 року обвинувачена з особистих ідеологічних переконань добровільно вступила до одного з військових формувань терористичної організації «ЛНР», в якому розпочинала протиправну діяльність. Перебуваючи у вказаному терористичному угрупованні, вона обіймала посаду радіотелефоністки, а з липня 2017 року- відповідала за ведення особових справ бойовиків, а також іншої документації у взводі забезпечення. Вироком суду обвинувачену визнано винуватою у вчиненні інкримінованого їй злочину та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання та приведення вироку до виконання.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

кількість переглядів: 1689