Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

У прокуратурі Тернопільської області відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів області

  У прокуратурі Тернопільської області під головуванням прокурора області В’ячеслава Перча за участі голови обласної держадміністрації та обласної ради, керівників Національної поліції в області, фіскальної служби, заступників прокурора області, керівників місцевих прокуратур та начальників територіальних відділів поліції 4 лютого 2019 року проведено координаційну нараду на тему : «Про стан попередження і протидії злочинності в області, у тому числі в її організованих формах, перспективи подальшої спільної роботи».

   Прокурор області В’ячеслав Перч, розпочинаючи захід, наголосив на завданні наради у спільному визначенні шляхів підвищення ефективності подальшої роботи. Він підкреслив, що суспільство очікує вагомих результатів від правоохоронців, і ті керівники на місцях, які не встигають у ногу з часом, мають переглянути своє ставлення до роботи.
  Голова облдержадміністрації, подякувавши присутнім за минулорічну роботу, окреслив проблемні питання, що постали перед керівниками краю. Це – «зрежисовані ззовні» релігійні конфлікти, збільшення ДТП на відремонтованих ділянках доріг, протидія домашньому насильству, гральний бізнес та ін.
У доповіді першого заступника прокурора області Миколи Голомші прозвучали тези про позитивну тенденцію до зниження загального рівня злочинності та стабілізації криміногенної ситуації у регіоні, зменшення інтенсивності росту окремих категорій кримінальних правопорушень, зокрема проти власності, волі, честі та гідності особи тощо. Кількість облікованих злочинів у минулому році зменшилась на 7,4%.Також нижча, ніж загалом по державі, кількість злочинів на 10 тисяч населення (67,3, у державі – 115,3).
Забезпечено належну, проте ще недостатню протидію корупційним кримінальним правопорушенням та злочинам у бюджетній сфері.
 З числа скерованих до суду обвинувальних актів 45 – про корупційні правопорушення, 34 – вчинені у бюджетній системі.
  Значно активізовано роботу щодо виявлення кримінально-караних правопорушень у галузі лісокористування. Кількість завершених розслідуванням кримінальних проваджень на даному напрямі виросло утричі, в тому числі щодо посадових осіб лісогосподарських підприємств.
 Удвічі більше виявлено злочинів, пов’язаних із незаконним використанням землі, а також у сфері автодорожнього комплексу.
Актуальним залишається викриття організованих форм співучасті, пов’язаних з розбійними нападами, грабежами, незаконним обігом зброї та наркотичних засобів, торгівлею людьми, заволодінням транспортними засобами, та іншими тяжкими і особливо тяжкими злочинами загальнокримінальної спрямованості.
 Окреслено коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі злочинів проти життя і здоров’я особи, особливо це стосується умисних вбивств, майнових злочинів, які в структурі злочинності становлять більшу частину всіх облікованих злочинів, та протидія кримінально-караній корупції під час використання бюджетних коштів, привласненні земель, у першу чергу серед державних службовців вищих категорій, та найбільш небезпечних діянь, пов’язаних з безпосереднім отриманням матеріальних благ.
 За підсумками наради визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності на Тернопільщині.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області


кількість переглядів: 1734